2012. január 28.

Nadirim - már magyarul is

A Nadirim mostantól németül, franciául, olaszul és spanyolul is játszható az eddigi angol verzió mellett, de ami még fontosabb az itthoni játékosok számára, hogy már magyar nyelven is elérhető.
De mi is az a Nadirim?

A Nadirim egy egyszerre több játékos által ingyenesen játszható böngészős játék, melyet az arab mitológia és az Ezeregy éjszaka meséi ihlettek. Nevezhetjük nyugodtan MMO-nak, mert Nadirim hatalmas területein rendszeresen bele lehet botlani a többi játékosba, és akár össze is állhatunk velük, vagy kihívhatjuk őket párbajra.
A játék, ha híresebb alkotásokhoz akarnám hasonlítani, akkor kicsit olyan, mint a Diablo (felszerelhetjük a karakterünket, aki küldetések teljesítésével szinteket lép, és újabb képességekre tesz szert), harcban pedig inkább olyan, mint a Heroes vagy az új King's Bounty (hatszögletű mezőkből álló terepen kell taktikázni a lépésekkel és a képességek okos használatával).

A játékot eredetileg a magyar Digital Reality kezdte el fejleszteni, de a 2010 végén elindult zárt béta időszaka alatt a Twisted Tribe Ltd. vette át a stafétát, akik egy kicsit más irányba indultak el a játékkal. Még ez előtt, 2010-ben a Nadirimnak sikerült elvinnie a BBG Best Browser Games of the Year díjai közül a második legjobban várt játék díját. Végül 2011 nyarán mindenki számára megnyílt a béta tesztelés lehetősége, és novemberben meg is jelent a játék angol nyelvű változata.
Most 5 új nyelvvel gazdagodott a játék, köztük a magyarral is, így akinek eddig csak a hiányzó nyelvtudás szabott gátat annak, hogy kipróbálja, az most nyugodtan belevetheti magát. Bár a fejlesztőkre a honlapon is láthatóan várnak még fordítási munkák, a játék maga 95%-ban magyar.

A Nadirim semmilyen letöltendő klienssel nem traktálja a felhasználókat, egyedül egy webböngészőre és egy  10.2-es vagy magasabb verziószámú Adobe Flash Playerre van szükség, amit feltehetően amúgy is telepített már az ember.

Aki kipróbálná, az ezen a linken máris tud regisztrálni. Ha ezt február 20-ig megteszi, annak a karaktere a most futó [origo] nyereményjáték keretében egy egyedi kinézetű, limitált öltözéket és egy XP Boostert kap ajándékba.


Én magam már a zárt béta indulásakor kipróbáltam a játékot, és bár azóta sokat változott, szívesen ajánlom mindenkinek. Nyugodtan kezdjetek bele, a regisztráció gyorsan megvan, spamet nem szoktak küldeni, és ha nem tetszik, akkor sem vesztettetek többet körülbelül 20 percnél.

Elképzelhető, hogy ha lesz rá időm, később még írok egy részletesebb ismertetőt ide a játékról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése