2012. január 17.

A Jagged Alliance jelene és jövője

Az Unfinished Business óta hányatott sorsú Jagged Alliance franchise jogai végül a német bitComposer Gamesnél kötöttek ki. Ők 2010-ben úgy döntöttek, hogy (egyelőre?) nem erőltetik a sokak által várt Jagged Alliance 3 elkészítését, és inkább a kor divatjának megfelelően készítenek egy feldolgozást és egy online játékot a cím felhasználásával.
A JA2 remake Back in Action alcímmel ez év februárjában fog érkezni a boltok polcaira, illetve a Steam online áruházába (ahol most éppen 15%-os kedvezménnyel előrendelhető). A játék egy az egyben ugyanazt a történetet dolgozza fel, mint amit a Jagged Alliance 2-ben is végigjátszhattunk, azaz Arulcót kell megszabadítanunk Deidranna királynő zsarnoki uralmától.
Sajnos a körökre osztott játékmenetet ún. Plan & Go rendszerűre cserélték, azaz a csaták alatt folyamatosan múlik az idő, viszont lehetőségünk van bármikor megállítani és újabb parancsokat kiadni. Pár hét múlva kiderül, hogy ez a váltás mennyire tett jót a játéknak.
 

A Jagged Alliance Online-t az MMO-k kiadására szakosodott Gamigo és a mostanság főleg MMO-kat fejlesztő Cliffhanger Productions készíti. A játék Unity Web Player segítségével böngészőben játszható. Jó hír a rajongóknak, hogy a harc körökre osztott, és sok elemében hasonlít a korábbi JA részek harcához.
Úgy tűnik, hogy a JAO mikrotranzakciós rendszert fog használni, azaz a regisztráció ingyenes, nincs havidíj, de ha komolyabb felszerelésre vagy több erőforrásra van szükségünk, azt valódi pénzért cserébe kaphatjuk meg. A játékban a világ minden tájáról fogadhatunk megbízásokat, melyeket a saját magunk által összeállított csapattal teljesíthetünk. Ezen kívül lehetőségünk lesz egymás ellen is összemérni a taktikai tudásunkat.

A játék jelenleg zárt béta teszt fázisában van. A tesztelésre a honlapon lehet jelentkezni: http://jaggedalliance.gamigo.com/en/

Ha valakit komolyabban érdekel a JAO, annak ajánlom figyelmébe a róla készült részletesebb cikkemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése