2012. május 13.

UFO Online - Fight for Earth

A Gamigo a gazdája az UFO Online című F2P taktikai MMO-nak. A játékot a szintén német Funatics Software fejleszti, ami közreműködött többek között a Cultures és a Settlers sorozat elkészítésénél is. Böngészős játékokban is van tapasztalatuk, mivel az UFO Online a harmadik ilyen játékuk.
A játék indításához csak egy böngészőre van szükség, valamint a legújabb Flash Playerre és a Unity Web Player kiegészítőre. Azért kell mindkettő, mert a játék hibrid megoldást használ: a taktikai képernyő vezérlőelemeit Flash jeleníti meg, magát a játékteret pedig Unity 3D motor adja.

A történet a közeli jövőben játszódik, ahol az emberiség három csoportosulásra szakadt, melyek egymással versengenek a Föld megmaradt energiaforrásaiért. Amikor az idegen csészealjak megjelennek az égbolton, és a földönkívüliek békés szándékról tesznek tanúbizonyságot, egy pillanatra mindenki hajlamos hinni nekik. Ez pont elég nekik. Szépen letelepedtek a Földön, aztán, fordítva egyet a köpönyegükön, gyorsan átveszik a hatalmat, és rabszolgasorba taszítják az embereket.


Az UFO Online egy körökre osztott taktikai játék, amelyben zsoldosok egy csoportját kell küldetések sorozatában hadba vezetnünk az idegenek ellen. Ahogy a JAO-nak, ennek is van egy stratégiai rétege, amelyen a bázisunkat és a katonáinkat menedzselhetjük, illetve a küldetéseket elfogadhatjuk, és van egy taktikai rétege, ahol az összecsapások zajlanak.

A játékban 3 frakció viaskodik az idegenekkel és kicsit egymással is. Ezek közül kell egyet választanunk:
  • American Stability Pact
  • Central Economic Federation
  • Ruling Confederation East
Mindegyik egy kicsit másképp gondolja megvalósítani a céljait, ami különböző előnyökkel és hátrányokkal jár.


A zsoldosok különböző classokba sorolhatók. Van mesterlövész, nehézfiú és felcser is köztük, szóval tetszésünk szerint válogathatjuk össze a csapatunkat. Fegyvereik és páncéljaik különböző modulokkal fejleszthetők, ha nem lennénk elégedettek velük.

Mivel a játék MMO lehetőség van rá, hogy akár több barátunkkal összeállva közösen is vállaljunk küldetéseket, és csapatainkkal felváltva lépkedve segítsük egymást az idegenek elleni harcban. Persze van lehetőség arra is, hogy a játékosok egymás ellen induljanak harcba, hogy összemérjék taktikai tudásukat.
A győztes küldetések vagy párbajok pénzjutalmat biztosítanak a játékosnak, amivel újabb zsoldosokat, felszerelési tárgyakat vagy fejlesztéseket vásárolhat a csapatának.

Itt egy videó az UFO Online egyik tavalyi alfa verziójából, ahol megfigyelhetjük a játékot mozgás közben:


Mint már említettem, a játék jelenleg zárt béta teszt fázisában van, de ha valaki kedvet kapott, a Gamigo fórumában időről időre közzétesznek béta kulcsokat, amelyekkel be lehet kerülni a tesztelők közé.
Az új hírek a játék Facebook oldalán is követhetők, ha valakinek az kényelmesebb.

1 megjegyzés:

  1. Itt van egy adag béta kulcs:
    http://www.massively.enjin.com/ufoonline
    Vigyétek, amíg még van!

    VálaszTörlés