2012. február 3.

Miből áll az XCOM bázis?


A GameInformer legújabb XCOM-ról szóló cikkében a bázist vették górcső alá. Maga a cikk elég nyúlfarknyi, de a végén található egy hivatkozás, mellyel a bázis képén navigálva lehet megtudni részleteket az egyes létesítményekről.

A legérdekesebbek:
  • A játékot a következőkkel indítjuk: Hanger, Mission Control (itt küldhetjük ki az elfogókat és a csapatszállítókat küldetésre), Situation Room (diplomáciai szoba a 16 alapító országgal való kapcsolathoz), Armory és Barrack.
  • Az Armoryban szabhatjuk személyre a katonáink megjelenését, állíthatjuk be a felszerelésüket, és kezelhetjük a képességeiket.
  • A Science Labsben folyik ezentúl a kutatás, a sima Laboratories nevű épület afféle támogató szerepet tölt be: a kutatásokat gyorsítja.
  • Hasonló a helyzet a termelési részlegen is. Az Engineering a fő termelő létesítmény, aminek a munkáját Workshopok építésével lehet gyorsítani. Ezek a Workshopok abban is segítenek, hogy a termeléshez kevesebb nyersanyagra legyen szükség, különösen akkor, ha egymáshoz közel építjük fel őket.
  • A nagyobb járművek építéséhez Foundryra is szükségünk lesz. Kezdetben ezekben gyárthatjuk a SHIV-eket (Super Heavy Infantry Vehicle), melyek a régi tankok megfelelői.
  • Ahogy a bázisunk egyre mélyebbre terjeszkedik, lehetőségünk lesz termikus erőműveket is építeni. Ezekkel szépen le tudjuk csökkenteni a villanyszámlánkat.
  • Az Officer Training Schoolban globális hatású perkeket lehet megvásárolni, melyek például növelik a morálját minden katonánknak (az mondjuk rejtély, hogy miért az Armory képét rakták be mellé).
  • A Satellite Uplink Facility nincs a képen, de ez való arra, hogy az alapító országok légterét figyelni tudjuk. Végső soron a régi radar megfelelője. Minden egyes ilyen egy újabb műholdkapcsolatot jelent, mely segít kiterjeszteni a megfigyelt területek határait.

2 megjegyzés:

  1. A Hangerben gondolom majd főleg teregetni lehet majd a katonák száradó ruháit, haha.
    (az eredeti cikkben is helytelenül szerepel, Hangar lesz az, vagyis hangár, bocs a nyelvtannáculásért kedves Strato, de hát ismersz)
    Lehet hogy volt már, de lehet tudni valamit a megjelenés időpontjáról?

    VálaszTörlés
  2. A szöveg egy részét másoltam az eredeti cikkből, így a hiba benne maradt ebben is. :) Nem bánom, ha ilyenekre felhívod a figyelmem.
    A játék megjelenését őszre tervezik.

    VálaszTörlés